Knivkursus

Knivkursus afholdes hos TVJ knives et par gange om året. Det er et intensivt kursus hvor deltageren lærer om design, materialer, slibning, hærdning af stål og syning af læderskede. Det er altid målet af deltageren skal have sin helt egen designede og håndlavede kniv med hjem. Og det har ikke fejlet endnu!

3 kursister og Thomas færdige med knive

Et knivkursus starter ved 9 tiden. Vi mødes og starter med at snakke design af knive. Hvad skal den bruges til, hvor skal den bruges, af hvem og så videre. Funktionalitet og design skal gerne gå op i en højere enhed, og kursisten ende med en fantastisk kniv. Efter kniven er tegnet på et stykke pap, skal den klippes ud, og der skal testes den ligger godt i hånden. Når den sider i skabet, skal skabelonen tegnes over på stål.

Der må larmes

Nu skal der gang i værktøjet. Der skal skæres med vinkelsliber, slibes på båndmaskine, og der skal dælme larmes. Der skal bruges briller, høreværn og åndedrætsværn, og vi skal hygge, som kun mænd kan når der laves gnister, og fortælles røverhistorier.

Der laves gnister. Og ja, man kan åbenbart ikke tvinge en jyde til at beskytte sig!

Hos TVJ knives er det vigtigt at man føler sig godt tilpas. Vi skal arbejde hårdt, men vi skal også hygge os, og have det sjovt. At lave kniv er sjovt, det er aktivt, det er urinstinkt. Og er der vildt i fryseren smider vi det sgu på grillen og får lidt god frokost!

Knive er hærdet, og mangler lidt slibning inden der skal skæfte på

Når stålet er banket på plads, hærdet og slebet skal der skæfte på. Her er der mange muligheder, men alt det snakker vi om. Under alle omstændigheder skal skæftet slibes i form, og slibes blankt og pænt. Ja her kan det kan godt trække lidt i overarmen, for der skal bruges masser af sandpapir, og det er håndkraft. Når kniven er færdig laver vi en sidesyet læderskede til den som skal vådformes, og ja, så er dagen ved at være slut. Vi slutter gerne af med lidt nem aftensmad inden du sparkes ud af døren med et venlig los i rumpetten.

Se hvad Søren, som har været på kursus syntes om det her.