På Dansk

Tips og tricks, slibning, vedligehold samt en masse kniv relateret videoer og artikler vil jeg hermed prøve og samle på et sted.

Jeg vil vise jer hvordan en masse forskellige kniv slibe maskiner virker, og give en anmeldelse af dem. Ja, jeg har endda fået mine beskidte fingre i et par lækre foldeknive, som jeg også glæder mig til at give en lille anmeldelse af.

Vedligehold af knive, hvordan de rengøres og olieres, og test af hvilken olie der egenligt er bedst er også et emne der vil komme en større gennemgang af.

Hvordan man laver knive og læder skeder vil også blive et emne jeg med tiden vil ligge artikler op om, og selvfølgelig vise jer hvordan jeg gør det. Jeg har endda fået fat i kydex og tilhørende kydex presse, så det skal der nok også komme en større gennemgang og how-to omkring.

Hvad der kommer til at stå på disse sider er kun mit forsøg på at give jer tips og tricks, vejledning, hjælp og forhåbentligt inspiration. Jeg siger ikke at mine ideer eller metoder er den endegyldige sandhed. Ja, nogen metoder eller fremgangsmåder er måske endda helt forkerte! Men det er måden jeg gør tingene på, det virker, og det er sådan jeg tænker.

*Thomas

Hvordan man sliber knive med forskellige slibe systemer:
Lansky 4 stens diamant sæt.
Work Sharp – Ken Onion sharpener.
Work Sharp – Guided sharpening system

Rengøring og vedligehold:
Stropning af kniv på læderlap for super skarphed.
Olie og vedligehold af din kniv.

Artikler og info:
Lidt om håndlavede knive.
Hvad er en god jagtkniv.
Slibning og vinkler på knive.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.