Med Work Sharp – Ken Onion

Work Sharp Knife and tool sharpener – Ken Onion edition hører nok til bland de dyreste af de mest almene knivslibere på markedet. Det er en maskine som jeg tidligere kun har stiftet meget overfladisk bekendtskab med. Selvfølgelig havde jeg hørt en masse godt om den, og var derfor super spændt på selv at skulle prøve den. Kniven jeg sliber på videoen har en 3mm tyk klinge som er bruneret, og den har aldrig været slebet skarp før. Så ja, der skal fjernes meget stål inden den er skarp.

Hvordan

Den er rimelig nem at sætte op og gøre klar. Vælg dit bælte og monter det, sæt den ønskede vinkel, og du er klar til at lave gnister. Bælter kommer i 5 forskellige grovheder, Ekstra grov, grov, medium, fin og ultra fin, og der er et sæt med i kassen fra start. Det er rimelig nemt at skifte bælte undervej, og husk at slå guide holderen ned efter bælteskift! Vinklen der ønskes kan justeres på siden, og man kan vælge fra 15 til 30 grader. Man kan skrue op og ned for hastigheden på bæltet ved hjælp af drejeknap der sider på startknappen.

Æg lagt med Work Sharp knife and tool sharpener.

Udvidelser

Work Sharp knife and tool sharpener er en meget udbredt maskine blandt kniv samlere og brugere. Derfor findes der en del ekstra udvidelser til denne model. Der findes blandt andet en Blade grind udvidelse til at slibe fas på knive samt en større Tool grind udvidelse til krævende arbejde. Alt dette er med til at gøre Work Sharp knife and tool sharpener til en meget alsidig maskine.

Masser af udvidelses muligheder.

Hvad jeg syntes

Det er en dyr maskine med en pris på omkring 1500-1700 kroner. Kvaliteten er heldigvis også derefter, og den virker bedre end jeg havde forventet. Jeg er sikker på at med lidt mere øvelse kan man lave en god skarp kniv på den halve tid. De mange udvidelser der fås til en fornuftig pris er med til at udvide maskinens egenskaber, og gøre den mere funktionel. Den er bygget som en lille kampvogn, og de kraftige gummifødder gør den ikke skøjter rundt på bordet. Ser umiddelbart ud til der ikke rigtigt er noget vedligehold på maskinen, og det er også et stort plus i min  bog.

Efter Work Sharp

Når du er færdig med at slibe med dit sæt, er det en god ide at stroppe din kniv på et stykke læder med lidt poler pasta. Det vil gøre en kæmpe forskel, og det tager under 1 minut. 5-10 strøg på hver side, så er du klar. Placer læderet på en helt plan flade, og læg kniven med æggen imod læderet cirka i samme vinkel som du sleb den i. Træk kniven mod dig selv, og vær sikker på at hele æggen trækkes over læderet. Dette fjernet det sidste lille smule skæg der sider tilbage på kniven, og giver en super skarp kniv.

Tidligere artikler:

Vedligehold af kniv.
Slibning af kniv med Lansky.

Og husk lige

At jeg for en god ordens skyld vil understrege at måden jeg sliber på sikkert ikke er rigtig. Metoden kan sikkert heller ikke findes i en bog, eller video på nettet. Men jeg lover at det er sådan jeg gør det, og at det virker!

Thomas

*Jeg har fået denne Work Sharp knife and sharpening – Ken Onion edition af Work Sharp til test/review uden beregning. Jeg er ikke blevet tvunget til at skrive noget bestemt, eller pålagt at det skal være et positivt review. Jeg modtager ikke penge, løn, procenter eller andet af salg, links, klik eller køb af produktet.