Med Work Sharp – guided system

Work Sharp guided sharpening system – er en knivsliber jeg ikke tidligere har stiftet bekendtskab med. Den fungere i princippet på samme måde som klassiske slibesten men med en lille twist. De har lavet det så man med små guide klodser hjælpes til at holde kniven i samme vinkel hele tiden. Da stenen samtidig kan vippe fra side til side, er det nemmere at få slebet kniven hele vejen ud på spidsen. Det er et system der kræver en smule øvelse, men det er ret hurtigt lært. Det er ikke et system jeg ville bruge til de helt døve knive, men til vedligehold og opfriskning er det fint.

HVORDAN

Ved hjælp af guide klodserne i hver ende af sliberen skal man føre kniven med skæret nedad mod stenen. Det er vigtigt at man holder kniven i samme vinkel, og fører den med let tryk hele vejen langs bladets længde. Hele æggen skal lige fladt ned mod stenen så man bruger hele overfladen når man sliber. Man skal også prøve og bruge lige mange strøg på hver side af kniven. Man starter selvfølgelig med den groveste sten, derefter den fineste, for til sidst at give den en tur med den runde keramiske sten.

Work Sharp guided sharpening system

Udvidelser

Work Sharp laver også en udvidelse til dette system og man kan få et sæt med en endnu finere sten, samt et læderstykke der passer til holderen.

Hvad jeg syntes

Work Sharp guided sharpening system er godt til begynderen der gerne vil prøve at kaste sig ud i old school knivslibning. Med en pris på omkring 500 kroner er det en god start. Det hjælper en til at få en forståelse af hvordan slibesten skal bruges, og man får hjælp til ikke at smadre sin knive som man ofte ser med folk der bruger sten første gang. Som med Work Sharps Ken Onion sliber er denne også bygget som en lille kampvogn. Igen gør de kraftige gummifødder også at den ikke skøjter rundt på bordet. Og igen ser jeg et plus i at der er minimalt vedligehold på sliberen. For hvem gider det?

Efter slibning

Når du er færdig med at slibe med din kniv, er det en god ide at stroppe den. Lidt polerpasta på et sykke læder gør nemlig en kæmpe forskel. At det kun tager omkring 1 minut er også en bonus. 5-10 strøg på hver side, så er du klar. Se en guide til stropning af knive her.

Tidligere artikler:

Vedligehold af kniv.
Slibning af kniv med Lansky.
Slibning af kniv med Work Sharp – Ken Onion

Og husk lige

At jeg for en god ordens skyld vil understrege at måden jeg sliber på sikkert ikke er rigtig. Metoden kan sikkert heller ikke findes i en bog, eller video på nettet. Men jeg lover at det er sådan jeg gør det, og at det virker!

Thomas

*Jeg har fået dette Work Sharp guided sharpening system til test/review uden beregning. Jeg er ikke blevet tvunget til at skrive noget bestemt, eller pålagt at det skal være en positiv anmeldelse. Jeg modtager ikke penge, løn, procenter eller andet af salg, links, klik eller køb af produktet.